Wij produceren met elkaar een enorme hoeveelheid afval.  Niet alleen het maken van deze berg afgedankte spullen kost energie en grondstoffen maar ook het transport en de distributie ervan. Er valt een enorme milieu winst te behalen als we onze afvalstroom beperken. Wist je dat:

⚖️ de gemiddelde Nederlander bijna 490 kg afval weggooit per jaar? Het grootste deel daarvan wordt gescheiden maar 170 kg belandt bij het restafval.
⚖️ Nederlanders jaarlijks ruim 135 miljoen kilo textiel in kledingbakken gooien? Hiervan wordt slechts 1 procent gerecycled.
⚖️ Er in de afgelopen 20 jaar evenveel plastic is geproduceerd als in de 80 jaar ervoor? Verreweg het meeste (40%) wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal.
⚖️ Wij jaarlijks 2 miljard kilo voedsel verspillen? (1.649 – 2.568 kiloton).

sustanible-lifehack-incredible-afval-verminderenWij geven je 4 tips om afval te verminderen zonder dat het je veel moeite kost:

🔋Met stip op één: koop minder! Hoe minder je koopt des te minder uiteindelijk op de afvalberg belandt. Onze aanschaf van spullen is verantwoordelijk voor 1/3 van de totale milieu-impact van ons huishouden).
🔋Koop niet teveel voedsel en kies zoveel mogelijk voor verpakkingsvrije producten Ga gezellig naar de markt of koop bij bedrijven als Pieter Pot.
🔋 Kies voor kwaliteit en tijdloos; dat zei oma al en ze had gelijk!
🔋 Iets kapot? => laat het repareren (behalve natuurlijk als het gaat om oude energie-slurpende apparaten waar zuinige alternatieven voor zijn).
#koopbewust #milieuvriendelijk #tegenverspilling #plasticsoup

NOS: 5-10-2020
Plastic Soup Foundation
Monitor Voedselverspilling Update 2009-2018
Top 10 milieubelasting gemiddelde Nederlandse consument – update december 2020

Lees ook deze blogs

Send this to a friend