INCREDIBLE-Pampus-Wind-molens-financiering@2x

De aanhouder winD.

Een jonge, ambitieuze coöperatie uit Almere
Die zo stoer is om twee molens te kopen van een grote energiereus
En door vanaf ontwikkeling al betrokken te zijn, nu haar eigen stroom kan aanbieden aan haar leden
Eigen wind, eigen molens, eigen stroom. Een schoolvoorbeeld van optimale participatie

Waar een kleine coöperatie groot in kan zijn.

Gestart met niets, maar met veel geduld en doorzettingsvermogen, staat Almeerse Wind nu op het punt hun eerste windpark te kopen. Na een lang aanlooptraject met als resultaat lokaal eigendom: bij oplevering van de turbines, naar verwachting begin 2022, worden twee van de tien wind turbines door Vattenfall turn-key overgedragen aan Almeerse Wind. Met uitzicht op het eiland Pampus in ‘t IJ en gelegen in stadsdeel Pampushout, lag de naam Pampus Wind voor de hand!

En dan nog iets om trots op te zijn: de Garanties van Oorsprong (GvO’s) worden om niet verstrekt aan een lokale coöperatieve energiemaatschappij waar de leden van Almeerse Wind hun energie af kunnen nemen. De leden krijgen dus niet alleen de mogelijkheid om financieel te participeren, maar kunnen de groene stroom die het windpark produceert ook nog eens gebruiken in hun dagelijkse huishouden. Hoe mooi!

Je eerste keer… die vergeet je nooit.

Bij zo’n eerste project is het logisch dat er – soms overweldigend – veel nieuwe dingen op een coöperatie afkomen. Want niet alleen financiële zaken zijn van belang, maar ook zaken als goede verzekeringen, het vastleggen van afspraken met Vattenfall in een koopcontract en het aantrekken van een asset manager voor de operationele fase, zijn net zo belangrijk. Aan werkelijk alles moet worden gedacht! Samen met Almeerse Wind doorlopen we dit intensieve proces zodat zij na de overdracht uitgerust zijn met benodigde kennis om het project Pampus Wind succesvol te besturen.

Om de overname te realiseren is natuurlijk ook financiering nodig. Naast het organiseren van de bankfinanciering begeleiden we de coöperatie bij de uitgifte van obligaties waarmee de leden financieel kunnen participeren in het windpark. De oplevering van het windpark, de overdracht van de twee turbines en financial close hebben plaatsgevonden op 22 februari 2022.

Geleverde diensten

Structurering Vermogen Contractering ,   Modellering ,    Financiering

Wil je meer weten?

Gebruik de contactbutton hieronder en we verbinden je aan de persoon in ons team die alles van dit project af weet.