INcredible-wind-land-venloct-Venlo

Een wel heel bijzondere lijn turbines.

Verspreid over: een bedrijventerrein, een bos én een zandwinningslocatie,
wekken acht molens elektriciteit voor 30.000 huishoudens,
in Venlo dus.

Wind in en voor een bijzondere omgeving

Op een mooie locatie langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum komen acht turbines verdeeld over drie gebieden: een bedrijventerrein, een bos en een zandwinningslocatie. En als dat nog niet divers genoeg is, had het project ook de uitdaging om te voldoen aan de radarvereisten van het ministerie van Defensie. Een knappe prestatie van Greenchoice, ABN AMRO Energy Transition Fund en Windunie om hier een windpark te realiseren. Het windpark levert een grote bijdrage aan de doelstellingen voor de opwek van duurzame energie van de provincie Limburg. Het windpark onderzoekt samen met energiecoöperatie Samenstroom uit Venlo de mogelijkheden om ook de omgeving van het windpark te laten profiteren, zoals een omgevingsfonds en de mogelijkheid om mee te investeren

 Frederik Deutman directeur bij ABN AMRO Sustainable Impact Fund: “Uiteraard hebben we bij ABN AMRO veel verstand van financieringen, maar als projecten complex en gericht worden is het wel zo prettig als je kunt vertrouwen op zoals de finance professionals van IN.credible.

 

Een compact en ijzersterk team

Begin 2020 IN.credible als financieel adviseur betrokken bij het project. Casper en Niels werkt met veel enthousiasme aan het bouwen van het financiële model, het uitwerken van een optimale financieringsstructuur en het arrangeren van het vreemd vermogen. Daarnaast hebben ze de contractmanagers ondersteund in de onderhandelingen en vervolgens de due diligence processen begeleid. Inmiddels is financieel dichtbij bereikt en de bouw is gestart. In de loop van 2022 zullen de turbines de eerste stroom leveren aan de klanten van Greenchoice.

Website: Windpark Greenport Venlo

Geleverde diensten

Structurering Vermogen Contractering ,   Modellering ,    Financiering

Wil je meer weten?

Gebruik de contactbutton hieronder en we verbinden je aan de persoon in ons team die alles van dit project af weet.