INcredible-zon-de Griftproject - De Grift

Zon meets wind

Een geheel energielandschap gerealiseerd door de lokale gemeenschap.
Aan de windmolens wordt een zonnepark toegevoegd.
En daarvoor wordt de kabel met 2 technieken (en 2 financiers) gedeeld (cable pooling).

Dé toekomst van de energietransitie!

Slim gebruik

De vier molens van windpark Nijmegen-Betuwe krijgen gezelschap. Onder de windmolens wordt het Zonnepark de Grift ontwikkeld, dat net als het windpark, eigendom is van Energiecoöperatie WPN. Zonnepark de Grift (5MWp) vormt met Windpark Nijmegen-Betuwe de start van Energielandschap de Grift. De beschikbare grond bij het windpark wordt optimaal benut voor de opwek van duurzame energie uit wind, zon en in de toekomst opslag. Burgers leveren zo een unieke bijdrage aan de verduurzaming van hun eigen omgeving.
Het combineren van wind- en zonne-energie levert voordeel op. Als het waait, zorgen de windmolens voor elektriciteit. Schijnt de zon, dan komt de energie uit het zonnepark. De door de windmolens en zonnepanelen opgewekte stroom gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet: cable pooling! Bij de aanleg van het windpark is daar al rekening mee gehouden.

Een coöperatief financieringsproces

IN.credible begeleidt het gehele financieringsproces voor het zonnepark. Dat begint bij het vaststellen van de ideale vermogensstructuur en het eindigt bij Financial Close. Onderweg stellen we het financieel model en een informatiememorandum voor de financiers op; werken we de beste combinatie van senior, junior en eigen vermogen uit; selecteren we de meeste geschikte bank waarmee we onderhandelen over de financieringsdocumentatie, terwijl we ook de due dilligence begeleiden. In dit geval betekent financial close niet alleen dat de bankfinanciering beschikbaar komt, maar ook dat de burgerfinanciering van de coöperatie als eigen vermogen in het project wordt ingebracht. We zijn er bijna!

Wil je meer weten?

Gebruik de contactbutton hieronder en we verbinden je aan de persoon in ons team die alles van dit project af weet.