Tijd voor mannenzaken!
Gadgets: welke man wordt er niet gelukkig van. De mooiste BBQ, de beste racefiets, de nieuwste koptelefoon, het stoerste horloge. Oké we generaliseren met deze post maar in de praktijk blijken boys nog steeds erg gelukkig te worden van hun toys. En dat is ook helemaal niet erg. Wij gunnen iedereen dat maar kan dat misschien ook een beetje duurzaam?

🦸‍♀️ Elke jaar een nieuwe koptelefoon? Er wordt elk jaar ruim 50 miljard kilo aan elektrische apparaten weggegooid omdat de onderdelen te duur zijn om gerepareerd te worden. In 2050 is dat gestegen tot 120 miljard kilo als er niets verandert.
🦸‍♀️ BBQ-en? Om 1 kilo houtskool te maken heb je meer dan 10 kilo hout nodig. Oerbossen moeten het vaak ontgelden en bij de productie van het houtskool komen in landen met slechte controle giftige stoffen vrij, zoals koolmonoxide, roet en methaan.
🦸‍♀️ Fietsen is hip: Ons land telt maar liefst 23 miljoen fietsen, meer fietsen dan inwoners. Jaarlijks belanden er zo’n 1 miljoen oude fietsen op de schroothoop. En dat terwijl veel van de onderdelen hergebruikt kunnen worden

INcredible-sustainible-life hack gadgets

Dit moet en kan beter toch? Met onderstaande tips &tricks worden gadgets niet alleen stoer maar ook duurzaam. Nog stoerder dus!

💁‍♂️ Gerrard Street uit Rotterdam levert duurzame koptelefoons met een levenslange garantie op gratis reparaties, hoe fijn is dat.
💁‍♂️ BBQ eens met briketten van geperst resthout, afkomstig uit Europa en met een FSC keurmerk. Minder vlees en meer groente wil ook nog wel eens helpen😉 en is nog goed voor je lijf ook
Of wat dacht van een BBQ op zonne-energie, als dat geen top gadget is.
💁‍♂️ Voor een fiets met een echt goed verhaal ga je naar Roetz-Bikes Bikes uit Amsterdam. Zij maken van hergebruikte fietsframes een gloednieuwe fiets en werken met mensen die moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te vinden. Zeg nou zelf; dat fietst toch veel lekkerder?
#stoeremannen #duurzaam #INcrediblegadgets #goedgevoel
https://roetz-bikes.com/
https://lnkd.in/eZYzyKC9
https://lnkd.in/d3sSei8w

Deel dit bericht

Lees ook deze blogs