2 weken onderweg met de goede voornemens: hoogste tijd voor een post met hoog open deur gehalte, ook wel the cow in the room: het eten van minder vlees. Van flexitariër tot pescotariër, van vegetarisch tot veganistisch. Er zit vast wat voor je tussen!
Eerst wat feitjes om je te helpen besluiten je eetpatroon aan te passen:
🐄 Eén koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 140 ritjes van Utrecht naar Parijs.
🐄 Ons Westerse vlees georiënteerde dieet is dan ook goed voor 20% van de wereldwijde uitstoot.
🐄 Van het landbouwoppervlak waarmee één vleeseter kan worden gevoed, kunnen 3 tot 7 vegetariërs of 12 tot 20 veganisten leven (o.a. afhankelijk van het vee).
🐄 De productie een kilo rundvlees kost 15.000 liter water: dat is 3 maanden non-stop douchen!
Dus gooi je boodschappenlijstje om en geniet mee van onze favoriete vega-gerechten (op de foto’s van links naar rechts):
🍅 Vega-lekker: Tomaten bulgur met aubergine: https://lnkd.in/eiXUdWp6 ( IN.credible tip: geen ingemaakte citroen op de plank? citroenrasp werkt ook prima!)
🍅 Vega-comfort: Chili sin carne https://lnkd.in/emstX7vf
🍅 Na-het-stappen-tip: Vega kapsalon https://lnkd.in/ewfcsG78
🍅 Green-golden-oldie: risotto met paddenstoelen https://lnkd.in/e52TusZv
🍅 Vega-hip: Shashuka: https://lnkd.in/epiRyua
🍅 Mega-vega: Linzencurry met tofu, Koriander en cashewnoten: https://lnkd.in/eAVGfZuu
Wij laten ons ook graag door jou inspireren, dus kom maar op met je favo vega gerecht!
#Mindervlees #opendeur #flexitarier #goedbezig #plantaardigevoeding.
Bronnen: duurzaamthuis.nl, drawdown.org, Het happy 2050 scenario, Vandaag eten we Vega lekker.