De meest sombere januarimaand van de 21e eeuw zit er op, hoogste tijd om de leegte die de kerstboom achterliet op te vullen.  Uit onderzoek blijkt dat kijken naar een plant en het verzorgen ervan stress verlagend werkt en zelfs de hartslag doet dalen.

Allemaal aan de planten dus, maar zijn al die groene planten ook daadwerkelijk zo groen als zij eruit zien?
⚠️ Het verpakken van planten zorgt voor een enorme berg plastic soup: 180 miljoen plastic plantentrays per jaar, omgerekend is dat 23 miljoen kilo plastic.
⚠️ Ook de plant moet tegenwoordig perfect zijn, dus worden ze gekweekt in kassen die energie slurpen. Onze kassen zijn goed voor 7,5% van ons totale Nederlandse verbruik.
⚠️ Om planten snel en zonder kwaaltjes te laten groeien, worden ze vol gespoten met chemische bestrijdingsmiddelen,  die ook jij en je huisgenoten vervolgens inademen.

INcredible sustainible lifehacks-power-plant-groen-duurzaamGelukkig komen er steeds meer keurmerken en initiatieven voor echt groene en biologisch geteelde planten, waar je zorgeloos en zonder stress van kan genieten:
🍀 Fair flora label: de planten worden niet alleen duurzaam geteeld maak ook de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door het aanplanten van bamboe. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor maatschappelijke projecten, dus je bent dubbel goed bezig.
🍃 Wat dacht je van planten stekken? Harstikke hip dus vraag bij je omgeving of je, na je bezoek, een stukje plant mag meenemen naar huis. Zo kweek je een plant zonder CO2 uitstoot en giftige bestrijdingsmiddelen. En als je niet weet hoe je moet stekken: https://lnkd.in/e7HU-vWZ
🌱 Adopteer een plant bij het plantenasiel. Oude planten worden hier opgeknapt en krijgen zo een tweede leven. Voor een kleine bijdrage neem jij een prachtige plant mee naar huis.

Bron; https://zustainabox.nl/ https://fair flora.com/ https://lnkd.in/eJEXt6djbuienrader.nlwww.nos.nl

#flowerpower #duurzamekamerplant #stekjeplant #stressverlagen #IN.credible

Lees ook deze blogs

Send this to a friend